Δευτέρα 30 Μαρτίου 2015

Υπναράδες ενωθείτε: ήρθε η μέρα της εξομολόγησής μας


Ένα κείμενο αφιερωμένο σε όσους είναι αθεράπευτα λάτρεις των πουπουλένιων μαξιλαριών, των αρωματισμένων σεντονιών και της γενικότερης ιδέας του ύπνου και του κρεβατιού.
Σε όσους είναι Κωσταντάρες και ξυπνούν από τις 7 τα ξημερώματα, είτε καθημερινή είτε Κυριακή, γιορτή και σχόλη, έχουμε να πούμε, πως δεν είμαστε γαϊδούρια ή τεμπέληδες. Αυτό το άρθρο πρόκειται να αποκαλύψει 5 αλήθειες, οι οποίες ελπίζουμε να σας βοηθήσουν να μας καταλάβετε λίγο καλύτερα.
Γιατί εμείς ανήκουμε στην πρώτη κατηγορία. Αγαπάμε τη νύχτα, χωρίς αυτό να σημαίνει πως είμαστε τα όργια της, και μισούμε την πρωινή δουλειά-γυμναστική, σχολή, και οτιδήποτε έχει επινοήσει ο ανθρώπινος εγκέφαλος να κάνει από τις 6 η ώρα τα ξημερώματα.
Μιας και σήμερα, η ώρα αλλάζει, είπαμε η 29η Μαρτίου να γίνει η μέρα της εξομολόγησής μας και κατά συνέπεια της λύτρωσής μας, καθώς ένα βράδυ Σαββάτου που το έχουμε, μας το "πετσοκόβουν" οι αλλαγές της ώρας. Πόσα να αντέξει ένας άνθρωπος;
Απεταξάμην τη ρετσινιά.

Ειλικρινά, δεν ακούμε το ξυπνητήρι




Λέμε αλήθεια

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων, θα θέλαμε να ξεκαθαρίσουμε σε όποιον πιστεύει πως κάποια στιγμή τον στήσαμε συνειδητά, ότι αυτό δεν ισχύει. Αν δεν είσαι ένας από εμάς, δεν μπορείς να καταλάβεις τι σημαίνει "Δεν άκουσα το ξυπνητήρι", με αποτέλεσμα να πιστεύεις ότι σου λέμε δικαιολογίες. 
Ο λόγος που πρέπει να ζητήσουμε συγγνώμη, σε όσους στήσαμε επειδή όντως δεν ακούσαμε το ξυπνητήρι, είναι επειδή δώσαμε λάθος ώρα ραντεβού. Από εδώ και στο εξής, αυστηρώς μετά τη μία το μεσημέρι.

Οποιαδήποτε κίνηση για κλείσιμο ξυπνητηριού γίνεται ασυνείδητα


Απλά, συμβαίνει

Ναι, υπάρχουν φορές που μπορεί να το ακούσαμε, αλλά ειλικρινά δεν καταλάβαμε πώς ή πότε το κλείσαμε. Αυτό συμβαίνει αυτόματα, σαν μία κίνηση άμυνας που προστατεύει τον οργανισμό μας από οτιδήποτε πάει να του χαλάσει την κατάσταση νιρβάνας, ηρεμίας και ύπνου, στην οποία βρίσκεται εκείνη τη στιγμή. 
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μπορούμε να κάνουμε επαναλαμβανόμενες κινήσεις, που οδηγούν στο κλείσιμο αυτής της κατασκευής που ακούγεται από το υπερ-πέραν και ονομάζεται ξυπνητήρι, χωρίς να αποσπάσουμε την προσοχή μας από τον ύπνο. Αμέ!

Όχι, δεν αγνοούμε ούτε εσάς ούτε τον θόρυβο

Είναι θέμα άμυνας 

Όταν αλλάζουμε πλευρό ή καλύπτουμε τα αυτιά μας, είναι επειδή από τον θόρυβο ενεργοποιείται ακόμη ένας μηχανισμός, που στόχο έχει να προστατεύσει την ηρεμία του σώματος και της ψυχής μας. Αποτέλεσμα; Το κορμί να προβαίνει σε κινήσεις που μοιάζουν γαϊδουρινές. Αλήθεια, δεν είμαστε αυτό που φαίνεται εκείνη τη στιγμή.

Το Σάββατο και η Κυριακή είναι μέρες ξεκούρασης

Σε αυτό, δεν ακούμε κουβέντα

Τρανταχτό επιχείρημα. "Κυριακή, γιορτή και σχόλη" λέει το τραγούδι και εσείς πάτε να την καθιερώσετε ως καθημερινή. Δεν φτάνει που οι νομοθεσίες όλο μας το γυροφέρνουν να εργαζόμαστε και Κυριακές, κάποιες Κυριακές, ίσως Κυριακές, έχουμε και εσάς τους αγχωτικούς να μας προειδοποιείτε από το προηγούμενο βράδυ, πως πρέπει να πάμε για καφέ Κυριακή πρωί.
Αιώνια δικαιολογία; "Για να μη χάσουμε τον ήλιο". Αρχικά, ο ήλιος, τουλάχιστον για φέτος, είναι μία πονεμένη υπόθεση. Δεύτερον, η Κυριακή είναι μέρα ξεκούρασης. Τρίτον, ήλιος, τελευταία φορά που το ψάξαμε, υπάρχει και στις 3 και στις 4 το απόγευμα. Και τέταρτον, όσο και αν το θέλετε, όχι δεν θα νιώσουμε τύψεις που δεν ακούσαμε το ξυπνητήρι. Τα είπαμε και παραπάνω.

Τελικά, γιατί να ντραπούμε; Απλά, δεν θέλουμε να ξυπνήσουμε

Είναι άδικο να αισθανόμαστε άσχημα για αυτό

Σε αυτό το σημείο, έχουμε μία απορία. Πώς προέκυψε το γεγονός, ότι όσοι δεν ξυπνάν το πρωί, είναι τεμπέληδες και αργόσχολοι; Γιατί να μην ισχύει το ίδιο για όσους κοιμούνται νωρίς το βράδυ, και σαν μίζερα σαλιγκάρια σέρνονται από τον έναν καναπέ στον άλλον; Δεν θέλουμε να ξυπνάμε το πρωί και είμαστε ειλικρινείς.

Στο κάτω-κάτω γιατί όταν βλέπετε ένα σκυλί να κοιμάται δεν θυμώνετε;





Θα θέλαμε να ακούσουμε μία απάντηση!
πηγη : pathfinder.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.